tiistai 31. tammikuuta 2017

Mansikkayllätys

Ichigo Daifuku - mansikkatäytteinen riisikakku



Ichigo Daifuku on yksi yleisimmistä wagashiruoista Japanissa, ja sitä myydään ja myös tehdään eripuolilla Aasiaa. 
Riisikakun sisään on asetettu ankotyylistä punaista paputahnaa ja mansikka, joka antaa makeutta.

Tähän tarvitset:

6 keskikokoista mansikkaa
150g anko paputahnaa
100g shiratamakojauhoa (riisijauho, toiselta nimeltään tahmariisi)
20g (n. 2 rkl) sokeria 
150 ml vettä
Maissi- tai perunatärkkelystä 'pölyttämiseen'

Ohjeet:

1. Huuhtele, kuivaa ja leikkaa mansikan 'pää'.
Jaa paputahna kuuteen (6) saman kokoiseen palloon (teet siis tahnasta palloja).
Koska paputahna on erittäin tarttuvaa ja sotkuista, muista pestä kätesi kun siirryt seuraavaan vaiheeseen.

2. Paina mansikka hellästi tahnaan, jotta se on kokonaan peittynyt.
Muista tässäkin pestä kätesi aina kun siirryt toiseen mansikkaan, jonka 'käärit' tahnaan.

3. Keskikokoisessa mikroaaltoa kestävässä kulhossa sekoita riisijauho ja sokeria, ja vispaa se.

4. Käytä muovista lastaa, lisää hitaasti vesi kolmessa osassa ja sekoita rauhallisesti, jotta niin sanottu taikina saa hieman tahmaisen olemuksen.
Peitä sen jälkeen muoviseen kääröön, kuten vaikka elmukelmulla,

5. Ensiksi, laita mikroon yhdeksi minuutiksi.
Sekoita hyvin kostealla ja muovisella lastalla. Sekoitus on kuitenkin valkeahko ja jauhoinen.

6. Toisen kerran, laita mikroon yhdeksi minuutiksi taas ja sekoita hyvin kostealla ja muovisella lastalla. Nyt sen pitäisi alkaa muistuttamaan oikeaa mochia, mutta siellä on silti varmasti jauhoisia kohtia.

7. Viimeisen kerran, laita mikroon vain ja ainoastaan kolmeksikymmeneksi (30) sekunniksi.
Nyt sekoituksen pitäisi näyttää läpikuultavalta.

8. Siivilöi maissitärkkelys jollekin tarjotinta muistuttavalle ja laita mochisekoitus päälle.

9. Muovisella lastalla tai kaapimella, taita mochi yhdesti jolloin se ei ole enää niin tarttuvaa.
Jaa mochi kuudeksi (6) saman kokoiseksi palaksi.

10. Laita käsiisi hieman maissitärkkelystä ja "litistä" ja "laajenna" mochi pyöreähköön muotoon.
Sitten laita paputahnalla kuorrutettu mansikka sen päälle kärki alaspäin.

11. Ala peittämään mansikkaa joka puolelta ja käytä peukaloasi pitääksesi mochia koossa.

12. Kun kaikki peitetyt puolet mochista ovat tavallaan keskellä, kierrä ja sulje se.
Se alkaa olemaan valmis. Enää sinun tarvitsee vain pitää sitä hetken käsissäsi ja pyöritä sitä hieman käsissäsi, jotta se saa kauniin pyöreän muodon. Toista tämä toisillekin melkein valmiille mocheille.

13. Tarjoile huoneenlämpöisinä. Ne kuuluisi nauttia kahden päivän sisällä,

 Japanissa mochit tarjotaan usein teen kanssa ja jälkiruokana, mutta myös välipalana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti